Kent u de drie soorten vertinnen

- 2022-11-19-

Klemmenblokken zijn gemeenschappelijke componenten voor het aansluiten van circuits. Het wordt voornamelijk gebruikt als elektrische verbinding en signaaloverdracht tussen apparatuur en componenten, componenten en kasten, en systemen en subsystemen, en probeert signaalvervorming en energieverlies tussen systemen te voorkomen. Klemmenblokken worden veel gebruikt in computer-, telecommunicatie-, netwerkcommunicatie-, industriële elektronica-, transport-, ruimtevaart-, medische apparatuur- en auto-industrie.
Terminal piercing-verbinding is ook bekend als isolatievervangende verbinding, tijdens het verbindingsproces hoeft de kabel de isolatielaag niet te strippen, het voorste uiteinde van het U-vormige contactriet van de aansluitklem wordt in de isolatielaag geprikt, zodat de geleider van de kabel glijdt in de groef van het contactriet en wordt vastgeklemd, om een ​​stevige elektrische verbinding te vormen tussen de geleider van de kabel en het riet van de aansluitklem.
Eindwikkeling is om de draad rechtstreeks op de wikkelkolom van het hoekcontact te wikkelen. Bij het wikkelen wordt de draad onder gecontroleerde spanning gewikkeld, in de hoek van de contactwikkelkolom gedrukt en vastgezet om een ​​luchtdicht contact te vormen. Er zijn verschillende vereisten voor het wikkelen van draad: de nominale diameter van de draad moet in het bereik van 0,25 mm tot 1,0 mm liggen, de draaddiameter is niet groter dan 0,5 mm, de rek van de draad mag niet minder zijn dan 15%, wanneer de diameter van de draad is groter dan 0,5 mm, de rek van het draadmateriaal mag niet minder zijn dan 20%. De wikkelgereedschappen omvatten een wikkelpistool en een vaste wikkelmachine.
Terminal crimping is een techniek die metaal samendrukt en verplaatst binnen gespecificeerde limieten en draden verbindt met contactparen. Een goede gekrompen verbinding produceert een metaalsmeltstroom die ervoor zorgt dat de draad en contacten het materiaal symmetrisch vervormen. Deze verbinding is vergelijkbaar met de koudlasverbinding, die een betere mechanische sterkte en elektrische continuïteit kan verkrijgen en bestand is tegen zware omgevingsomstandigheden. Rechtskrimpen wordt nu door de meesten beschouwd als superieur aan solderen, vooral bij hoge stromen.
Eindlassen verwijst meestal naar tinlassen en de vorming van metalen continuïteit tussen het soldeer en het te lassen oppervlak is belangrijk voor de lasverbinding. Daarom is lasbaarheid belangrijk voor aansluitklemmen. Tinlegering, zilver en goud zijn gangbare coatings voor aansluitklemmen. Gemeenschappelijke lasuiteinden van reed-contactparen zijn gelaste platen, gestempelde gelaste platen en gekerfde gelaste platen. Het gemeenschappelijke lasuiteinde van het pinhole-contactpaar heeft een cirkelbooginkeping.
Op dit moment blijft de markt voor mobiele communicatie en internet op de terminalmarkt van ons land toenemen, en de daarmee verbonden terminal vertoont ook een goede trend van continue stijging. De hedendaagse elektronische informatieontwikkelingstrend voor de ontwikkeling van de connectorindustrie heeft een brede ruimte gecreëerd, met huishoudelijke apparaten, elektronische informatieproducten, auto's, mobiele telefoons en andere verwerkende industrieën die blijven verschuiven naar China, China is 's werelds grootste huishoudelijke apparaten en informatieproducten geworden outputgroei productie, consumentenelektronica, netwerkontwerp en communicatieterminalproducten. Hierdoor groeit de vraag naar tussenproducten zoals terminals snel. Op dit moment is China de snelst groeiende terminalmarkt ter wereld geworden. Naarmate het automatiseringsniveau van de industrie hoger en hoger wordt, worden de industriële controlevereisten steeds strenger en nauwkeuriger en neemt het gebruik van terminals geleidelijk toe.



Connectoraansluitingen moeten een oppervlaktebehandeling hebben ondergaan, dit verwijst in het algemeen naar beplating. Er zijn twee hoofdredenen voor het galvaniseren van connectoraansluitingen: de ene is om het basismateriaal van het riet te beschermen tegen corrosie; De tweede is om de prestaties van het terminaloppervlak te optimaliseren, de contactinterface tussen de terminals tot stand te brengen en te onderhouden, met name de filmcontrole. Met andere woorden, het maakt metaal op metaal contact makkelijker.
Er zijn drie soorten vertinnen voor connectoraansluitingen: pre-tin plating, pre-coating en galvaniseren. Tin is relatief zacht, relatief goedkoop, gemakkelijk te solderen en heeft een laagdikte van 2-12 µm. Messing of brons kan worden vertind op 110 graden en staal kan worden vertind op 190 graden. Galvaniseren van goud op connectoraansluitingen is een betere galvanische methode voor bestaande elektrische contacten. Het is zacht, onoplosbaar in zuur en heeft een goede elektrische geleidbaarheid. De dikte van de vergulding is meestal 0,4-3,5 µm.